نقشه برداری هوایی

نقشه برداری یکی از محبوب‌ترین رشته‌ها در میان افراد می‌باشد و افراد بسیاری به انجام شاخه‌های مختلف این رشته می‌پردازند. یکی از شاخه‌هایی که نقشه بردارها به آن بسیار علاقه‌مند می‌باشند، نقشه برداری هوایی می‌باشد. این شغل کاربردهای فراوانی داشته و مشتریان بسیاری همواره به آن نیازمند می‌باشند و به دنبال یک نقشه بردار فوق حرفه‌ای هستند.

اراضی کشاورزی در همه‌جا وجود دارند و وسعت زیادی را به خود اختصاص داده‌اند که داشتن آمار دقیق اراضی کشاورزی برای اجرای طرح‌ها و پروژه‌های مختلف مانند توسعه  و مشخص‌کردن مالکیت آن‌ها الزامی است.

بنابراین برای مشخص‌کردن محدوده و مالکیت همه اراضی کشاورزی و  همچنین استفاده هرچه‌ بهتر از آن‌ها، انجام نقشه‌برداری هوایی اراضی کشاورزی گزینه‌ای  مناسب و کاربردی است.

اگر می‌خواهید با نقشه برداری‌ های هوایی به‌خوبی آشنا شوید، به شما پیشنهاد می‌دهیم تا انتها با ما همراه بمانید و مطالب ذکر شده را مورد بررسی‌تان قرار دهید. همچنین پیشنهاد میکنیم که میتوانی با مراجعه به صفحه فتوگرامتری مطلب مربوط به این بخش را آنجا مشاهده نمایید.

مشاوره رایگان در خصوص خدمات نقشه برداری

برای دریافت مشاوره رایگان میتونید شماره تماستون و برامون بذارید تا با شما تماس بگیریم

به نقشه برداری هوایی نیاز دارید؟

پس با شماره 09124312571 تماس بگیرید

نقشه برداری هوایی چیست؟

اگر می‌خواهید بدانید نقشه برداری هوایی چیست، باید بگوییم نقشه برداری‌ های هوایی اغلب با عنوان مهندسی نقشه برداری نیز یاد می‌شود. در مهندسی نقشه برداری، سعی می‌گردد تا به آماده سازی، پردازش، مدیریت، تحلیل، تلفیق و بازیابی، جمع آوری و…. مکان مرجع پرداخته شود. مهندسان نقشه برداری برای آن که بتوانند یک نقشه مناسب و اصولی را به مخاطبانشان تحویل دهند، می‌بایست دو مرحله برداشت و ارائه نتایج کار را طی نمایند. بسیاری از افراد ممکن است با خود بپرسند در مرحله برداشت چه اقداماتی صورت می‌گیرد؟

در پاسخ به چنین سوالاتی باید بگوییم برای آن که بتوان مرحله برداشت را با موفقیت طی نمود، می‌بایست به‌اندازه گیری و محاسبه پرداخت. ابزارهای متنوعی برای اندازه گیری در نقشه برداری مورد استفاده قرار می‌گیرند که هر یک مزایای مخصوص به خود را دارا می‌باشند. بعضی از این ابزارها عبارت‌اند از: توتال استیشن، تئودولیت، جی پی اس و…

نتایج کار به روش‌های متنوعی همچون آنالوگ و رقومی ارائه می‌گردد که مخاطبان می‌بایست به این موضوع نیز توجه داشته باشند. اگر مایل بودید میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه نقشه برداری ثبتی هم سری بزنید.

نقشه‌ هوایی چیست؟

با استفاده از عکس‌ های هوایی می‌توان اطلاعات دقیقی از یک ملک به وجود آورد و آن را تبدیل به نقشه هوایی کرد. نقشه هوایی به وسیله فتوگرامتری در مقیاس‌های گوناگون برای انجام امور ملکی به دست می‌آید و اهمیت بسیار زیادی در پروژه‌های عمرانی دارد. با استفاده از نقشه هوایی می‌توان محدودیت ملک را به طور دقیق تشخیص داد و ابعاد اربعه آن را به دست آورد. نقشه‌های هوایی با استفاده از تجهیزات مختلفی به دست می‌آیند که مهندسان نقشه بردار با آنها به‌طور کامل آشنا هستند.

اگر شما هم بخواهید یک نقشه هوایی از ملک خود به دست آورد باید با مهندسان نقشه‌بردار مشورت کنید مجموعه‌های مختلفی در کشور وجود دارند که خدمات زیادی در این زمینه ارائه می‌دهند‌. مجموعه ما هم به‌عنوان یکی از مجموعه‌های برتر در کشور شناخته می‌شود که مهندسان بسیار با تجربه و کارآمد را در این زمینه آموزش داده است. اگر می‌خواهید مجموعه مهندس به شما در این زمینه کمک کند می‌تواند از طریق همین سایت اقدامات لازم را انجام داده و اطلاعات کافی را به دست آورید.

نقشه برداری هوایی

گروه نقشه برداری مهندس آماده ارائه انواع خدمات نقشه برداری در لواسان، نقشه برداری ورامین، نقشه برداری تهران و حومه و همچنین نقشه برداری دماوند و نقشه برداری در شهر ری می باشد. کافیست با شماره 09124312571 تماس حاصل نمایید.

تفاوت‌های نقشه برداری هوایی و عکس برداری هوایی

با آن که نقشه برداری امروزه به‌شدت مورد توجه قرار گرفته است، اما با این حال ممکن است عده‌ای با آن آشنا نباشند و یا آن را با عکس برداری‌های هوایی اشتباه بگیرند. بسیاری از افراد گمان می‌کنند نقشه برداری هوایی با عکس برداری هوایی یکسان می‌باشد، اما باید بگوییم این فرضیه بسیار غلط و نادرست تلقی می‌شود. باید بدانید در نقشه برداری‌های هوایی، مقیاس در تمامی نقشه یکسان و هماهنگ بوده، اما در عکس‌های هوایی، مقیاس‌ها به هیچ وجه یکسان نمی‌باشند و این موضوع یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های نقشه برداری و عکس‌های هوایی است.

لازم به ذکر است در نقشه برداری هوایی، عواملی همچون مرزهای سیاسی، تقسیمات کشوری و… عنوان می‌گردد و اطلاعات کاملی را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

بررسی روش‌ های نقشه برداری‌ های هوایی

نقشه برداری هوایی

یکی از نکاتی که می‌بایست آن را مد نظرتان قرار دهید، روش‌های متنوع نقشه برداری هوایی می‌باشد. از مهم‌ترین روش‌های مهندسی نقشه برداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نقشه برداری با استفاده از عکس و تصاویر

یکی از روش‌هایی که به‌شدت مورد استقبال نقشه بردارها قرار می‌گیرد، نقشه برداری با استفاده از عکس و تصاویر می‌باشد. عکس و تصاویر هنگامی که گرفته می‌شوند، پردازشی بر روی آن‌ها انجام می‌گردد که عده‌ای آن را به نام فتوگرامتری نیز یاد می‌کنند. این روش می‌تواند بسیار دقیق و کم دردسر باشد که در صورت تمایل می‌توان آن را مد نظر قرار داد.

  • نقشه برداری با استفاده از بازتاب نور لیزر

از دیگر روش‌هایی که می‌خواهیم برایتان شرح دهیم، نقشه برداری با استفاده از بازتاب نور لیزر می‌باشد. این روش بانام‌های لایدار نیز شناخته می‌شود که دانستن این موضوع خالی از لطف نخواهد بود.

باید دقت داشته باشید دو روش فوق توسط پهباد ها و ربات‌های پرنده انجام می‌گردد که این روش‌ها توسط مهندسان و مشتریان تعیین می‌گردد. هر یک از روش‌های فوق می‌توانند دقت منحصر به فردی داشته باشند و به هیچ وجه نمی‌توان دقت آن‌ها را یکسان دانست.

معایب نقشه برداری با پهباد

نقشه برداری هوایی

باید بدانید در نقشه برداری با پهپاد برای نقشه برداری هوایی، گاهی اوقات معایبی را به همراه دارد. برخی از این معایب عبارت‌اند از:

  • عدم استفاده از دوربین‌های دقیق

یکی از موضوعاتی که می‌بایست به آن توجه داشته باشید، عدم استفاده دوربین‌های دقیق در پهبادها می‌باشند. همه ما می‌دانیم پهبادها قادر به حمل و نقل وسایل سنگین نخواهند بود و به همین خاطر استفاده از دوربین‌های بزرگ و سنگین مقدور نمی‌باشد. لذا امیدواریم با پیشرفت علم و فنّاوری، دوربین‌هایی باقدرت بالا و در وزن کم طراحی شده و بتوان از آن‌ها در پهبادها استفاده نمود.

  • عدم استفاده از پهبادها در نقشه‌هایی با مقیاس بالا

از دیگر معایب نقشه برداری هوایی با استفاده از پهبادها، می‌توان به عدم استفاده از آن‌ها در نقشه‌هایی با مقیاس بالا اشاره نمود. پهبادها به هیچ وجه نمی‌توانند در ارتفاع بالا به تصویر برداری بپردازند و تنها قادر خواهند بود در ارتفاع کم از زمین تصویرهای مربوطه را بگیرند. به همین خاطر نمی‌توان از آن‌ها انتظار نقشه برداری در مقیاس‌های بالا را داشت. دقت داشته باشید عدم پرواز پهبادها در ارتفاع بالا، باعث کم شدن ثبات در مقیاس‌ها خواهد شد و این موضوع یکی از مهم‌ترین معایب استفاده از پهباد برای نقشه برداری هوایی می‌باشد.

  • عدم مقاومت در برابر حوادث

ابعاد کوچک پهبادها سبب می‌گردد تا مقاومت آن‌ها در برابر باد و حوادث دیگر کاهش یابد. در برخی از موارد ممکن است چاله‌های هوایی رخ دهند و در این صورت پهباد نخواهد توانست مقاومت نماید و این موضوع می‌تواند مشکلات متعددی را در پی خود داشته باشند.

مواردی که ذکر شد، بعضی از معایب پهبادها می‌باشد که افراد پیش از آن که به نقشه برداری هوایی با استفاده از پهبادها بپردازند، لازم است به آن توجه نمایند.

مزایای نقشه برداری هوایی با پهباد نسبت به روش کلاسیک

علاوه بر معایبی که نقشه برداری با پهباد دارا می‌باشد، مزایایی را نیز در بر دارند. بعضی از این مزایا به شرح زیر می‌باشند:

  • سرعت بالا

اولین و مهم‌ترین مزیت نقشه برداری با استفاده از پهبادها، می‌توان به‌سرعت بالای آن اشاره نمود. نقشه برداری کلاسیک و یا زمینی نیازمند زمان بسیاری خواهد بود و این موضوع سبب می‌گردد تا اغلب مشتریان به سمت نقشه برداری هوایی با استفاده از پهبادها بروند.

  • امکان نقشه برداری از مناطق مختلف

یکی دیگر از مزایایی که می‌خواهیم به شرح آن بپردازیم، امکان نقشه برداری از مناطق مختلف با استفاده از پهبادها می‌باشد. در روش‌های زمینی، به هیچ وجه نمی‌توان به مناطق صعب‌العبور رفت. اما در نقشه برداری هوایی، می‌توان تمامی مناطق را مد نظر قرار داد و به نقشه برداری اصولی و مناسب از آن‌ها پرداخت.

  • هزینه اجرایی کم

افرادی که می‌خواهند نقشه برداری اصولی انجام دهند اما قادر به پرداخت هزینه‌های هنگفت نیستند، می‌توانند نقشه برداری هوایی با استفاده از پهباد را مد نظر قرار دهند.

نقشه برداری هوایی

تعرفه نقشه برداری هوایی

همان طور که هر ساله سازمان بودجه کشور دستورالعمل تعرفه نقشه برداری هوایی را بر اساس شرایط و امکانات مالی سال مربوطه افزایش قیمت در هزینه‌ ها را تصویب می‌ کند امسال نیز اقدام به این کار کرده و کارهای انجام شده را به دستگاه‌ های اجرایی ابلاغ می‌ کند.

تعرفه نقشه برداری هوایی امسال بیانگر آتیم‌ های  عنوان خدمات، اهداف ارائه شده مربوط به خدمات، دستورالعمل‌های لازم، تمامی مراحل اجرایی، دقت نتایج، توضیحات و …  می‌ باشد.

همچنین تعرفه نقشه برداری هوایی بهای مواردی همچون تهیه نقشه برداری از عکس‌های رقومی GSD،  نقشه برداری هوایی از کوهستان و تپه، تهیه نقشه کاداستر غیر شهری و شهری، به دست آوردن اطلاعات مکانی و…  آورده شده است.

نقشه‌ برداری هوایی اراضی کشاورزی

در نقشه‌ برداری هوایی با استفاده از هواپیما‌ یا پهباد مجهز به دوربین از منطقه موردنظر عکس‌برداری می‌شود و بعد از انجام محاسبات و با استفاده از نرم‌افزار‌های مختلف، نقشه‌برداری هوایی توسط متخصص و کارشناس این حوزه انجام می‌گیرد.

نقشه‌ برداری هوایی اراضی کشاورزی برای مقاصد مختلفی صورت می‌گیرد و مقیاس‌های آن به‌گونه‌ای است که همه ویژگی‌ها و مشخصات اراضی کشاورزی به‌خوبی مشخص می‌شود‌.

در بسیاری موارد مشکلات مالکیت اراضی کشاورزی سبب می‌شود تا بحث‌ها و چالش‌های زیادی بین مالکان اراضی و منابع طبیعی پیش بیاید که برای حل این مشکل و مشخص‌کردن مالک اصلی اراضی، نقشه‌ برداری هوایی روشی کارآمد و مهم محسوب می‌شود.

نقشه برداری هوایی چیست؟

کاربرد‌ های نقشه‌ برداری هوایی اراضی کشاورزی

نقشه‌ برداری هوایی کاربر‌های زیادی دارد که به برخی از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

  • استفاده از این نقشه‌ها برای تعیین مساحت اراضی کشاورزی کاربردی هستند.
  • مشخص‌کردن نوع خاک و میزان شوری خاک با استفاده از نقشه‌برداری هوایی انجام می‌شود.
  • اطلاعات مفیدی را در زمینه پروژه‌های مهندسی در اختیار قرار می‌دهند.
  • کاربر  دیگر این نقشه‌ها تعیین مالکیت اراضی کشاورزی است.
  • برای انجام عملیاتی مانند راه‌سازی  مشخص کرده محدوده اراضی کشاورزی با استفاده از این نقشه‌ها ضروری است.
  • برای توسعه طرح‌های کشاورزی و گسترش جنگل‌ها استفاده از نقشه‌ برداری هوایی اراضی، کاربرد زیادی دارد.

هزینه نقشه ‌برداری هوایی

قبل از اینکه پهپاد برای به دست آوردن نقشه به محیط برود باید نقشه پرواز به آن داده شود تا بتواند دقیق به موقعیت برود. اولین نکته‌ و مرحله‌ ای که باید به آن توجه کرد آب‌ و هوا و شرایط جوی است. پهپاد باید بتواند در بهترین محیط و شرایط قرار داشته باشد تا بتواند نقشه را به طور صحیح به دست آورد.

مرحله بعد شناسایی محیط است که مانعی برای کار پهپاد وجود نداشته باشد و فضای کافی برای پهپاد وجود داشته باشد. این نکات روی هزینه نقشه ‌برداری تاثیر زیادی دارد و اگر پهپاد به ‌راحتی و در شرایط خوبی به مقصد برسد و موقعیت زمین به ‌آسانی در دسترس باشد هزینه ‌های آن کمتر است.

پس از اینکه متوجه شدید هیچ مانعی برای پهپاد وجود ندارد باید با استفاده از دوربین پهپاد عملیات نقشه‌ برداری را آغاز نمایید. باتوجه‌ به نقشه پروازی که به پهپاد داده شده این عملیات انجام می‌ شود و پس از اینکه اطلاعات کامل توسط پهپاد دریافت شد باید پهپاد را به موقعیت اول خود فراخواند.

سپس از دوربین اطلاعات را خارج می ‌کنند و نقشه ترسیم می ‌شود. هرچه اطلاعات بیشتری توسط پهپاد به دست آید و برای نقشه‌ برداری جزییات دقیق و بیشتری را بخواهید باید هزینه بیشتری بپردازید زیرا دشواری زیادی دارد. همچنین طراحی پرواز برای نقشه‌ های جزیی ‌تر سخت ‌تر است.

نقشه برداری هوایی

انواع نقشه برداری هوایی

در عصر کنونی و با ایجاد مدل­های جدید و تنوع در پهپادها و همچنینن افزایش چشمگیر در پیشرفت توانایی­های آنها قابلیت های جدید و تازه ای در روش نقشه برداری هوایی ایجاد شده است.

اصولا” نقشه برداری هوایی با دو روش زیرانجام می گردد.

  1.  روش فتوگرامتری که در این روش با استفاده از پردازش تصاویر و عکس های تهیه شده مراحل کار انجام می گردد.
  2.  روش دوم که روش لایدار نام دارد با استفاده از بازتاب نور حاصل از لیزر انجام می شود.

اگرچه نوع و چگونگی روش نقشه برداری باتوجه به مدل پروژه مشخص می شود ولی ازجمله شباهت­ های این دو روش می­توان در بکارگیری ربات های پرنده و همچنین پهپادها اشاره داشت.

نحوه انجام کار با نرم افزارهای مخصوص نقشه برداری هوایی

تهیه نقشه‌ های باکیفیت تنها با کمک نرم افزارهای قدرتمند صورت می‌گیرد. نقشه برداری که توسط پهپاد صورت می‌گیرد نیازمند ویرایش است. پردازش این نقشه‌ها با نرم افزارهای مخصوص نقشه برداری هوایی صورت می‌گیرد. با توجه به اینکه پهپادها در پروژه‌های دیگری هم کاربرد دارند، شاهد بی‌شمار نرم افزارهای مخصوص نقشه برداری هوایی هستیم، که نمی‌توانیم بگوییم کدام یک بر دیگری برتری دارند.

چراکه هر یک از این نرم افزارها شامل یک تخصص خاص می‌شوند. با این حال متخصصان احتمالا بعضی از نرم افزارها را برتر و قوی‌تر از دیگری می‌دانند. مجموعه مهندس به معرفی ده نرم افزار مخصوص نقشه برداری هوایی پرداخته است. هر کدام از این ده نرم افزار خود داری نقاط قوت و ضعف می‌باشند، که شما براساس تخصص خود یکی از این نرم افزارها را انتخاب می‌کنید. همچنین این مجموعه به نحوه انجام کار با انواع نرم افزارها پرداخته است. شما می‌توانید برای آشنایی با این نرم افزارها و نحوه کار با هر کدام به مطالب مختلف سایت مجموعه مهندس سر بزنید.

دانلود فایل pdf

دانلود فایل pdf نقشه برداری هوایی

همان‌طور که تاکنون متوجه شده‌اید، نقشه برداری هوایی می‌تواند به روش و طروق مختلف انجام شده و نیاز مخاطبان را برطرف سازد. دقت داشته باشید نقشه برداری‌ها تنها به روش هوایی انجام نخواهند شد، بلکه می‌توان آن را به روش نقشه برداری زمینی و نقشه برداری زیرزمینی انجام داد که مهندسان نقشه برداری قادر به انجام آن خواهند بود. امیدواریم بامطالعه مطالب فوق بتوانید سؤالات و ابهامات ذهنتان را نسبت به نقشه برداری هوایی برطرف کرده و در صورت لزوم به انجام آن بپردازید. مجموعه مهندس آماده ارائه خدمات نقشه‌برداری هوایی و مشاوره در این زمینه به شما عزیزان می باشد. از جمله خدمات دیگری که مجموعه مهندس ارائه میدهد تهیه نقشه موجود (ازبیلت) کارخانه‌ها و طرح توسعه می باشد که در این خصوص میتوانید با مراجعه به صفحه مربوطه اطلاعات لازم را کسب نمایید.

سوالات متداول

نقشه برداری هوایی چیست؟

نقشه برداری هوایی، مهندسی نقشه برداری نیز نامیده می شود و از شاخه های علوم مهندسی به شمار می آید. از وظایف نقشه برداران هوایی می توان به جمع آوری، آماده سازی، ذخیره سازی، پردازش، مدیریت، تلفیق، تحلیل، بازیابی و انتقال داده های مکانی اشاره کرد.

نقشه برداری‌ هوایی به چند روش انجام پذیر است؟

1- با استفاده از عکس و تصاویر و پردازششان (فتوگرامتری)    2- با استفاده از بازتاب نور لیزر(لایدار)

هر دو روش به وسیله پهباد ها و ربات‌ های پرنده صورت می‌ گیرند.

نقشه برداری هوایی با عکس برداری هوایی چه تفاوتی دارد؟

از مهمترین تفاوت های این دو این است که مقیاس در نقشه برداری‌ های هوایی در همه نقشه یکسان و هماهنگ بوده ولی در عکس‌ های هوایی مقیاس‌ ها اصلا یکسان نیستند.

نقشه‌ برداری هوایی اراضی کشاورزی چه کاربردی دارد؟

1- تعیین مساحت اراضی کشاورزی  2- تعیین نوع خاک و میزان شوری آن  3- تعیین مالکیت  4- جهت توسعه طرح‌ های کشاورزی و گسترش جنگل‌ ها و…

4.2/5 - (6 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
10 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها