امروزه افراد برای آن که بتوانند به نقشه‌ برداری زمینی بپردازند، می‌بایست از ابزار و تجهیزات اندازه‌گیری استفاده نمایند و با محاسبه زوایا، طول‌ها، اختلاف ارتفاع و… یک نقشه اصولی را ترسیم کنند. بسیاری از افراد ممکن است از خود بپرسند ابزارهای نقشه‌ برداری زمینی شامل چه چیزهایی می‌شود؟ برای یافتن پاسخ این سؤال به شما پیشنهاد می‌دهیم تا انتها با ما همراه بمانید و مطالب ذکر شده را موردمطالعه و بررسی قرار دهید.

نقشه برداری زمینی
نقشه‌ برداری زمینی

مشاوره رایگان در خصوص خدمات نقشه برداری

برای دریافت مشاوره رایگان میتونید شماره تماستون و برامون بذارید تا با شما تماس بگیریم

به نقشه برداری زمینی نیاز دارید؟

پس با شماره 09124312571 تماس بگیرید

مراحل نقشه ‌برداری زمینی

نقشه برداری زمینی برای به دست آوردن اطلاعات دقیق از زمین‌ های مختلفی انجام می ‌شود. زمین‌ هایی را می ‌توان به صورت زمینی نقشه ‌برداری کرد که دارای موقعیت مناسبی باشند و دسترسی به تمام نقاط آن امکان ‌پذیر باشد. به‌ طور کلی نقشه ‌برداری زمینی در دو مرحله به دست آوردن اطلاعات و ترسیم نقشه اتفاق می ‌افتد.

برای این کار ابتدا باید اطلاعات دقیق زمین از جمله طول، عرض و زوایای مختلف زمین و در برخی مناطق ارتفاع مکان‌ هایی که در زمین قرار دارد مورد توجه نقشه‌ بردار قرار گیرد. مرحله بعدی نوبت به ترسیم نقشه می‌ رسد که باید باتوجه‌ به اطلاعات به دست آمده، نقشه زمین را ترسیم کرد. نقشه‌ برداری زمینی با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله زاویه ‌یاب، متر، دوربین و… انجام می ‌شود. امکان خطا در این نقشه‌ ها وجود دارد.

کاربرد این نقشه ها چیست؟

بسیاری از افراد ممکن است همواره با کاربردهای اصلی نقشه‌ برداری زمینی به‌خوبی آشنا نباشند، به همین خاطر باید بگوییم اصلی‌ترین کاربرد و مزایای نقشه‌ برداری‌ های زمینی مواردی همچون احداث جاده و راه‌آهن، نقشه‌ برداری مسیرها، کاربری اراضی و محاسبه مساحت‌های سطوح مسطح می‌باشد.

معرفی و بررسی ابزارهای نقشه‌ برداری 

نقشه‌ برداری زمینی

برای این که بتوان به نقشه‌ برداری پرداخت، می‌بایست از ابزارهای متنوعی استفاده نمود که بعضی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • زاویه‌یاب

از اصلی­ترین و مهم‌ترین ابزارهای نقشه‌برداری، زاویه‌یاب است که ظاهر آن به شکل دوربین بوده و می‌توان با استفاده از آن زوایای متنوع را اندازه‌گیری کرد. دوربین زاویه‌یاب اغلب بر روی یک سه‌پایه واقع گردیده است که می‌تواند زوایای قائم، افقی و… را به‌خوبی اندازه‌گیری نماید.

  • ترازیاب

از دیگر ابزارهایی که وجود آن‌ها در نقشه‌برداری زمینی ضروری تلقی می‌شود، ترازیاب است. طراحی این محصول کمی شبیه به زاویه‌یاب می­باشد و به شکل یک دوربین نسبتاً بزرگ مشاهده می‌گردد. عده‌ای ممکن است ندانند عملکرد ترازیاب‌ها چگونه است، برای رفع این ابهام باید بگوییم هنگامی که می‌خواهیم ارتفاع میان دو شیء و یا نقطه را اندازه‌گیری کنیم، از این ابزار استفاده می‌گردد. دقت داشته باشید ترازیاب همواره یک شاخص مجهز می‌باشد که بدون استفاده از آن نمی‌توان به‌خوبی ارتفاع دو نقطه را مشخص نمود.

  • متر نواری

یکی دیگر از ابزارهای کاربردی در نقشه‌ برداری زمینی، متر نواری نام دارد. عموم افراد با این ابزار آشنا هستند، در نقشه‌ برداری‌ های زمینی از مترهای نواری برای اندازه‌گیری طول‌ها استفاده می‌شود. مترهای نواری در جنس‌های گوناگونی طراحی و تولید می‌شوند که شرکت‌های نقشه‌برداری همواره از بهترین مترهای نواری بهره‌مند می‌گردند و مشتریان گرامی می‌توانند با خیال راحت از شرکت‌های مربوطه خدمات نقشه‌برداری را دریافت نمایند.

  • سیستم تعیین موقعیت جهانی

همان‌طور که از نام دستگاه‌های تعیین موقعیت جهانی پیدا است، با استفاده از آن‌ها می‌توان مسیریابی ماهواره‌ای و نقشه‌ برداری‌ های زمینی را به بهترین نحو ممکن انجام داد. دقت داشته باشید که دستگاه‌های تعیین موقعیت جهانی دارای 24 ماهواره بوده و می‌توانند مسیریابی را با دقت بسیار بالایی انجام دهند. بسیاری از افراد ممکن است گمان کنند استفاده از جی‌ پی‌ اس­ ها غیرقانونی است، اما باید بگوییم این فرضیه کاملاً نادرست تلقی می‌شود.

در ابتدای ورود دستگاه‌های تعیین موقعیت جهانی تنها نظامیان می‌توانستند آن را مورد استفاده‌شان قرار دهند اما با گذر زمان، عموم مردم همچون نقشه‌ بردارها توانستند این محصول را خریداری کرده و از آن بهره‌مند گردند تا بتوانند فعالیت‌هایشان را به‌درستی انجام دهند.

  • طول‌یاب الکترونیکی لیزری

با استفاده از طول‌یاب‌های الکترونیکی لیزری در نقشه‌ برداری زمینی، می‌توان طول‌های بلند را که نمی‌توان با استفاده از مترهای نواری اندازه‌گیری نمود، بررسی کرد. دقت داشته باشید اندازه‌گیری با استفاده از این ابزار بسیار سریع‌تر است و وقت افراد را نخواهد گرفت.

گروه نقشه برداری مهندس آماده ارائه انواع خدمات نقشه برداری در ورامین، نقشه برداری در تهران و حومه و همچنین نقشه برداری دماوند و نقشه برداری در شهر ری می باشد. کافیست با شماره 09124312571 تماس حاصل نمایید.

هزینه نقشه‌ برداری‌ های زمینی چقدر است؟

یکی از برگ خریدهای اصلی در خرید، فروش و دریافت خدماتی همچون نقشه‌برداری، هزینه انجام آن است؛ لذا باید بگوییم نمی‌توان هزینه مشخصی را برای نقشه‌ برداری‌ ها ارائه نمود، زیرا قیمت نهایی نقشه‌برداری‌ها به عوامل متعددی بستگی دارد. اصلی‌ترین عامل در تعیین قیمت نهایی نقشه‌برداری، نوع خدمات دریافت شده توسط مشتری است. هر مقدار خدمات بیشتری را توسط نقشه‌بردارها دریافت نمایید، قطعاً هزینه نهایی افزایش خواهد یافت و می‌بایست هزینه بیش‌تری را متحمل گردید.

پیشنهاد میکنیم از مقاله تفکیک اراضی هم بازدید نمایید.

خدمات و فعالیت‌های گروه‌های نقشه‌ برداری زمینی

انواع نقشه برداری زمینی

نقشه برداری زمینی چیست

لازم به ذکر است گروه و گروه‌هایی که به نقشه‌برداری‌های زمینی می‌پردازند، فعالیت‌های گوناگونی انجام داده و خدمات متنوعی را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. برخی از این خدمات به شرح زیر هستند:

  • تعیین و بررسی نقاط کنترل زمینی
  • طراحی و تهیه نقشه‌ های توپوگرافی، نقشه برداری شهری و یا منطقه‌ای
  • تهیه نقشه‌ های زمینی در مناطق غیرقابل‌دسترس به روش laser scan
  • طراحی و تهیه نقشه‌ های زمینی صنعتی
  • تهیه دستگاه‌های زمینی حدنگاری
  • طراحی و تهیه نقشه‌ها از تأسیسات زیرزمینی
  • تهیه و طراحی نقشه‌ های زمینی از تونل‌ها

پیش از چه اقداماتی می‌بایست به نقشه‌برداری بپردازیم؟

تمامی افراد باید بدانند پیش از ساخت‌ و ساز منازل مسکونی، خریدوفروش ملک و… می‌بایست نقشه‌ برداری انجام داده تا بتوانند با خیال راحت اقدامات مدنظرشان را به پایان برسانند. با سهل‌انگاری در نقشه‌برداری، ممکن است دردسرهای متعددی به سراغتان بیاید و آرامش خاطر را از شما بگیرد. به همین خاطر توصیه می‌گردد تا همواره نقشه‌ برداری زمینی را در اولویت‌های خود قرار دهید تا هیچ‌گاه مشکلی برایتان پیش نیاید.

نقشه برداری زمینی

آیا نقشه‌ برداری زمینی و زیرزمینی یکسان است؟

بسیاری از افراد همواره می‌پرسند آیا نقشه‌ برداری زمینی و زیرزمینی با یکدیگر یکسان هستند؟ در پاسخ به چنین سؤالاتی باید بگوییم خیر. در نقشه‌ برداری زیرزمینی عملیات‌هایی همچون اجرا و هدایت، طراحی تونل، حفاری و برداشت فضای زیرزمینی و… در نظر گرفته می‌شود. لازم است مخاطبان پیش از آن که بخواهند به تهیه نقشه‌ برداری‌ های زمینی و زیرزمینی بپردازند، از تفاوت‌های آن‌ها آگاه شوند و بتوانند انتخاب مناسب‌تری را داشته باشند.

نقشه‌ برداری زمینی انجام دهیم یا نقشه‌برداری هوایی؟

همان‌طور که چندی پیش ذکر شد، نقشه‌برداری انواع مختلفی را در بر دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به زمینی و هوایی و نقشه برداری ثبتی اشاره کرد. اگر می‌خواهید از مناطق صعب‌العبور نقشه تهیه کنید، باید بدانید به هیچ­ وجه نمی‌توان از نقشه‌ برداری زمینی استفاده نمود. در نقشه‌ برداری هوایی، با استفاده از پهبادها  نقشه‌ های مناسبی را می‌توان از مناطق صعب‌العبور تهیه کرد و آن‌ها را مورداستفاده قرار داد؛ لذا باید بگوییم نقشه‌برداری هوایی هزینه کم‌تری را نسبت به نقشه‌ برداری زمینی خواهد داشت و افراد می‌بایست این موضوع را مد نظرشان قرار دهند تا مشکلی برایشان به وجود نیاید. در برخی از موارد هم مانند تهیه نقشه 2000 باید از طریق نقشه برداری زمینی و هوایی اقدام به تهیه آن نمود.

نقشه برداری زمین با دوربین

برای این که بتوان نقشه برداری زمین را با دوربین انجام داد از روش‌ ها و تجهیزات به همراه ابزار آلات گوناگونی این کار انجام می‌ شود. یک بخش این کارها برای مشخص سازی نقاط مختلف و تعیین مسیر و برخی دیگر برای اندازه گرفتن طول و عرض زمین، ارتفاعات، اختلافات دو نقطه مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

در نقشه برداری زمین به کمک دوربین مسطح بودن زمین اهمیت زیادی دارد و تراز بودن زمین مورد نظر در ساخت و بنای یک ساختمان بسیار مهم و ضروری تلقی می‌شود. این موارد به قدری از اهمیت بالایی برخوردار هستند که در نقشه برداری اولین قدم برای شروع کار  ساخت و ساز به حساب می‌ آید. نقشه برداری زمین با دوربین برای افرادی که زمین کشاورزی دارند نیز بسیار کاربردی می‌ باشد.

نقشه‌ برداری زمین با gps

یکی از روش‌هایی که می‌توان با استفاده از آن نقشه برداری زمین را انجام داد استفاده از جی پی اس است. از آنجایی که دقت جی‌پی‌اس بالاست و در بررسی دقیق موقعیت جغرافیایی می‌توان از آن استفاده کرد برخی از مهندسان نقشه‌ بردار از آن برای نقشه‌ برداری زمین استفاده می‌کنند. برای به دست آوردن نقشه‌ های مختلف که در زمینه پروژه‌های عمرانی اهمیت دارند می‌توان از جی‌ پی‌ اس استفاده کرد. با استفاده از این ابزار می‌توان موقعیت جغرافی یک مکان را به طور دقیق به دست آورد و مساحت زیربنای یک ساختمان را محاسبه کرد.

جی پی‌ اس کاربرد وسیعی دارد و علاوه بر نقشه‌برداری زمین در مکان‌های مختلف و کارهای گوناگون نیز استفاده می‌شود. در مجموعه مهندس نیز برای نقشه‌ برداری از جی‌ پی‌ اس استفاده می‌شود. در صورتی که می‌خواهید خدمات متنوعی در زمینه نقشه‌ برداری دریافت کنید و این نقشه دقیق از ملک خود به‌دست آورید می‌توانید از طریق همین سایت با ما ارتباط گرفته و از خدمات متنوع مجموعه ما بهره‌مند شوید.

نقشه برداری زمینی

چرا مجموعه مهندس؟

هرگاه با کمک ابزارهای مخصوص اندازه­ گیری زمینی و همچنین مجموعه برنامه­ های میدانی، اقدام به تهیه ­ی نقشه­ ای نماییم، به آن فرایند، نقشه­ برداری زمینی گفته میشود. در صورت انتخاب مجموعه مهندس برای انجام نقشه ­برداری زمینی از ملک یا زمین خود، کارشناسان خبره این تیم، با کمک ابزارهای مختلف موجود که هریک از آنها با توجه به معیارهای موجود انتخاب میگردد، شروع به اندازه­ گیری و درنهایت تهیه نقشه­  برداری زمینی از املاک و همچنین اراضی موجود مینمایند. این ابزارها عبارتند از:

دستگاه زاویه ­یاب، دستگاه ترازیاب، مترنواری، دستگاه طول ­یاب الکترونیکی لیزری، توتال استیشن و در آخر سیستم تعیین موقعیت جهانی یا همان GPS .

دانلود فایل pdf

دانلود فایل pdf نقشه برداری زمینی

همان‌طور که تاکنون متوجه شده‌اید، نقشه‌ برداری زمینی یکی از رشته‌های موردعلاقه و محبوب در میان افراد محسوب می‌گردد و وجود نقشه‌ بردارهای زمینی و زیرزمینی برای اقدامات متنوعی ضروری تلقی می‌شود. به همین خاطر سعی نمودیم تا شما را به‌طور کامل با این رشته فوق‌العاده آشنا کنیم. امیدواریم بامطالعه مطالب فوق از وبسایت مجموعه مهندس بتوانید سؤالات و ابهامات ذهنتان را برطرف ساخته و دید بازتری را نسبت به نقشه‌ برداری زمینی داشته باشید.

همچنین پیشنهاد میکنیم اگر به دنبال کسب اطلاعات کافی در زمینه نقشه utm و توپوگرافی و همچنین نقشه برداری ساختمان هستید با مراجعه به این صفحه در سایت مجموعه مهندس، این مطلب را بررسی نمایید. همچنین میتوانید از صفحه ی تهیه نقشه با شمیم نیز دیدن نمایید.

سوالات متداول

نقشه برداری زمینی چیست؟

نقشه برداری زمینی به معنای نقشه برداری از زمین هایی است که موقعیت مناسبی دارند و دسترسی به آن ها امکان پذیر است تا اطلاعات دقیقی بتوان از آنها بدست آورد.

نقشه برداری زمینی چه کاربردی دارد؟

در مواردی همچون احداث جاده و راه‌ آهن، نقشه‌ برداری مسیرها، کاربری اراضی و محاسبه مساحت‌ های سطوح مسطح کاربرد دارد.

چه ابزارهایی در نقشه‌ برداری زمینی کاربرد دارند؟

زاویه یاب، ترازیاب، متر نواری، سیستم تعیین موقعیت جهانی، طول یاب الکترونیکی لیزری از ابزارهای مورد استفاده در نقشه برداری زمینی هستند.

تفاوت نقشه‌ برداری زمینی با نقشه برداری زیرزمینی چیست؟

نقشه‌ برداری زیرزمینی برای عملیات‌ هایی همچون طراحی تونل، حفاری و برداشت فضای زیرزمینی و… انجام می شود ولی نقشه برداری زمینی برای عملیات هایی همچون احداث جاده و راه‌ آهن، نقشه‌ برداری مسیرها، کاربری اراضی و… صورت می گیرد.

5/5 - (3 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها