نقشه برداری ثبتی یکی از حرفه‌های پر طرفدار است که امروزه افراد بسیار زیادی به سمت آن سوق یافته‌اند. لازم است بدانید نقشه‌ برداری انواع مختلفی را در بر دارد که از نمونه آن‌ها می‌توان به نقشه‌ برداری هوایی، ثبتی، نقشه برداری زمینی و نقشه برداری زیرزمینی نیز اشاره نمود. هر یک از نقشه‌برداری‌ها کاربردهای مخصوص به خود را دارند و مشتریان می‌بایست از تمامی آن‌ها آگاه باشند. اگر می‌خواهید با نقشه برداری ثبتی به‌خوبی آشنا شوید، به شما توصیه می‌کنیم تا  انتهای این مطلب از وبسایت مجموعه مهندس همراه ما باشید.

نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری ثبتی چیست؟

با آن که امروزه نقشه برداری ثبتی به‌شدت مورداستقبال قرار گرفته است، اما عده‌ای با آن به‌خوبی آشنا نمی‌باشند. نقشه‌برداری‌های ثبتی شباهت بسیار زیادی به نقشه‌برداری حدنگاری دارد و می‌توان با استفاده از آن اطلاعات زمین مدنظر را به ثبت رساند. البته توجه داشته باشید در نقشه‌برداری حدنگاری، مرزهای زمین موردبررسی و ثبت قرار می‌گیرند. اما در نقشه برداری ثبتی به‌هیچ‌وجه مرزهای زمینی موردتوجه قرار نمی‌گیرند و ثبت نخواهند شد.

بسیاری از افراد ممکن است با خود بپرسند نقشه‌برداری به روش ثبتی چگونه انجام می‌شود؟ در پاسخ به چنین سؤالاتی باید بگوییم نقشه‌ برداری‌ های ثبتی در گذشته به‌صورت دستی انجام می‌شد و این موضوع تأثیر بسیاری در کند پیش رفتن روند کار می‌گردید. امروزه با کمک و استفاده از ماهواره‌ها می‌توان نقشه برداری ثبتی را به‌صورت دیجیتال مورد انجام قرار داد و روند کار را تسریع بخشید.

گروه نقشه برداری مهندس آماده ارائه انواع خدمات نقشه برداری در تهران و حومه و همچنین نقشه برداری دماوند و نقشه برداری در شهر ری می باشد. کافیست با شماره 09124312571 تماس حاصل نمایید. از جمله خدمات دیگری که مجموعه مهندس ارائه میدهد تهیه نقشه موجود (ازبیلت) کارخانه‌ها و طرح توسعه می باشد که در این خصوص میتوانید با مراجعه به صفحه مربوطه اطلاعات لازم را کسب نمایید.

مزایای نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری ثبتی

لازم است بدانید نقشه برداری ثبتی مزایای بسیاری را در بر دارد که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • اطلاعات منحصربه‌فرد

اولین و مهم‌ترین مزیتی که نقشه‌برداری ثبتی در بر دارد، دریافت اطلاعات منحصربه‌فرد درباره ملک مدنظر است. با استفاده از نقشه برداری ثبتی، می‌توان به ارزیابی اطلاعات پرداخت.

  • هزینه مقرون‌به‌صرفه

از دیگر مزیت‌هایی که می‌خواهیم در این قسمت از مقاله به آن اشاره نماییم، هزینه مقرون‌به‌صرفه نقشه برداری ثبتی است. بسیاری از افراد گمان می‌کنند هزینه این نوع از نقشه‌برداری بالا می‌باشد و به همین خاطر سعی می‌کنند تا به سمت آن نروند و این موضوع سبب می‌گردد تا مشکلات متعددی برایشان به ارمغان آید؛ لذا باید بگوییم نسبت به مزیت‌هایی که این نقشه‌برداری در اختیار دارد، قیمت آن بسیار ناچیز شمرده می‌شود و می‌توان گفت تمامی قشرهای جامعه قادر به دریافت نقشه‌ برداری‌ های ثبتی خواهند بود.

  • عدالت بین مالکان زمین

یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی که نقشه برداری ثبتی به خود اختصاص داده است، می‌توان به عدالت میان مالکان زمین اشاره کرد؛ لذا در نقشه‌ برداری‌ های ثبتی می‌توان به ایجاد نظام مالیاتی پرداخت و در نهایت یک عدالتی را برپا نمود.

  • کمک به فعالیت‌های زیست‌ محیطی

از دیگر نکاتی که می‌بایست آن را موردتوجهتان قرار دهید، کمک به فعالیت‌های زیست‌محیطی در اثر نقشه برداری ثبتی می‌باشد. همه ما می‌دانیم که در نقشه‌ های ثبتی موارد مهمی ذکر می‌شود و دارای اطلاعات منحصربه‌فردی خواهد بود. به همین خاطر، سازمان‌های دولتی همواره سعی می‌کنند تا تمامی نقشه‌ های ثبتی را نگهداری کرده و از اطلاعات آن‌ها حفاظت کنند.

بسیاری از افراد ممکن است با خود بپرسند نگه‌داشتن نقشه‌ های ثبتی چه کمکی خواهد کرد؟ در پاسخ به چنین سؤالاتی باید بگوییم با استفاده از این نوع نقشه‌ها می‌توان اطلاعات منحصربه‌فردی را همچون ارزیابی ارزش ملک، موقعیت ملک، مالکیت اراضی و… را در اختیار نهادهای مختلفی همچون اداری و قضایی ارائه نمود.

  • جلوگیری از کلاهبرداری

همان‌طور که می‌دانید، امروزه کلاهبرداری به‌شدت رواج یافته است و افرادی که ناآگاه باشند، اموالشان توسط کلاهبردارها از دست خواهد رفت. اولین اقدامی که افراد می‌توانند به انجام آن بپردازند و خیال خود را از تمامی بابت‌ها راحت نمایند، دریافت نقشه برداری ثبتی از ملک خود می‌باشد. با این اقدام، از کلاهبرداری‌ها تا حد بسیار زیادی جلوگیری شده و دارایی‌های افراد از دست نخواهد رفت. علاوه بر این موضوع، بعضی از دعاوی ملکی را می‌توان با استفاده از نقشه‌ های ثبتی برطرف نمود.

هزینه نقشه برداری ثبتی

اگر می‌خواهید یک نقشه ثبتی دریافت نمایید و از مزیت‌های متعدد آن بهره‌مند گردید، می‌بایست در ابتدا با هزینه انجام آن آشنا باشید؛ لذا باید بگوییم نمی‌توان هزینه مشخصی را برای انجام نقشه برداری ثبتی ذکر کرد، زیرا هزینه نهایی این نوع نقشه‌برداری به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین آن‌ها خواهیم پرداخت.

  • نوع نقشه

نقشه‌برداری ثبتی همانند دیگر نقشه‌ برداری‌ها، دارای انواع متفاوتی می‌باشد که مشتریان می‌بایست باتوجه‌به نوع نیازشان یکی از آن‌ها را انتخاب نمایند.

  • حجم نقشه

برخی از ملک‌ها دارای حجم بسیاری هستند و این امر موجب می‌شود تا حجم نقشه افزایش یابد. لازم است بدانید هر مقدار حجم یک نقشه بیش‌تر باشد، قطعاً هزینه آن افزایش خواهد یافت و افراد می‌بایست هزینه بیش‌تری را برای دریافت این نقشه متحمل شوند.

  • به‌روزرسانی نقشه

یکی از موضوعاتی که افراد از آن آگاه نیستند، به‌روزرسانی نقشه‌ های ثبتی و حدنگاری است. باید توجه داشته باشید 5 درصد از هزینه نهایی نقشه‌های ثبتی، می‌بایست به‌طور سالانه پرداخت شود تا نقشه به‌خوبی به‌روزرسانی گردد. به‌روزرسانی نقشه‌ها امری واجب و ضروری تلقی می‌شود و به‌هیچ‌وجه نباید آن را پشت‌گوش انداخت.

  • دستمزد نقشه‌ بردار

همان گونه که می‌دانید، امروزه نقشه‌بردارهای متبحری در کشور عزیزمان به فعالیت می‌پردازند و نیاز مخاطبانشان را برطرف می‌سازند. هر یک از نقشه‌ بردارها برای نقشه‌هایی که ایجاد می‌کنند، دستمزد مشخصی را اعلام می‌نمایند که این دستمزد می‌تواند عامل تأثیرگذاری در قیمت نهایی نقشه‌ها نیز باشد.

برای این که بتوانیم مرزهای ملک‌ها را مشخص نماییم می‌بایست از چه نقشه‌ای استفاده کنیم؟

بسیاری از افراد گمان می‌کنند با استفاده از نقشه‌ های ثبتی می‌توان مرزهای ملک را مشخص نمود، اما باید بگوییم این گمان کاملاً نادرست است. برای این که بتوان مرزهای ملک‌ها را به‌خوبی در نقشه مشخص نمود، می‌توان از نقشه‌های حدنگاری استفاده نمود. این نقشه‌ها مالکیت و مرزهای املاک را مشخص می‌کند و افراد می‌توانند به‌راحتی از آن استفاده نمایند.

تعریف نقشه‌ برداری ثبتی

یکی از انواع نقشه‌‌برداری‌های کاربردی، نقشه‌ برداری ثبتی است که محل و موقعیت اراضی و مساحت املاک مختلف را تعیین می‌کند. افرادی که اقدام به نقشه‌‌برداری ثبتی املاک خود می‌کنند، نقشه ثبتی را عموما برای ارگان‌های مختلفی مانند شهرداری و اداره ثبت‌اسناد می‌خواهند.

نکته‌ ای که درمورد نقشه‌برداری ثبتی وجود دارد این است که انجام فرایند نقشه‌برداری باید توسط متخصصان این حوزه انجام بگیرد و به دلیل این ‌که نقشه‌های ثبتی ارزش حقوقی دارند باید از  کارشناسان دادگستری آن‌ها را تهیه کرد.

برای انجام نقشه‌ برداری ثبتی، مهندس نقشه‌ بردار با استفاده از دوربین‌های تخصصی که دقت و کیفیت بالایی دارند، از محل موردنظر عکس‌برداری می‌کند همچنین، از نرم‌افزار‌های مختلف، کارتوگرافی و عکس‌های ماهواره‌ای و غیره در نقشه‌ برداری ثبتی استفاده می‌شود.

نقشه برداری ثبتی

اهداف و کاربرد‌‌ های نقشه‌‌ برداری ثبتی

امروزه نقشه‌برداری گسترش زیادی یافته است و برای موارد مختلفی نقشه‌برداری صورت می‌گیرد‌. نقشه‌برداری انواع مختلفی دارد که هرکدام موارد استفاده خاصی دارند. یکی از انواع نقشه‌‌برداری‌ها که اهمیت زیادی دارد، نقشه‌برداری ثبتی است‌. نقشه‌ برداری ثبتی اهداف و کاربرد‌های زیادی دارد که عبارت‌اند از:

  • نقشه‌برداری ثبتی برای مواردی که به دریافت و اصلاح اسناد ملکی و سند تک‌برگ نیاز است، کاربرد دارد.
  • اندازه‌گیری املاک و تعیین مساحت آن‌ها با استفاده از نقشه‌برداری ثبتی انجام می‌شود.
  • برای تفکیک اسناد و اراضی به نقشه‌برداری ثبتی نیاز است.
  • برای جانمایی ملک و پلاک ثبتی از نقشه‌برداری ثبتی استفاده می‌کنند.
  • درصورتی‌که اسناد قدیمی به نام شخصی باشد که فوت کرده، وراث می‌توانند از طریق کارشناسان دادگستری که در حوزه نقشه‌ برداری ثبتی فعالیت دارند، مشکل خود را برطرف کنند.

مراحل نقشه ‌برداری ثبتی

اولین مرحله در تهیه نقشه ثبتی به دست آوردن اطلاعات دقیقی است که باید حد و مرز دقیق یک ملک و زمین مشخص شود و در نقشه ذکر شود. در مرحله دوم باید یک مقیاس کلی از زمین درون نقشه تعریف شود. مقیاس باید در حدی باشد که اطلاعات را به طور صحیح نمایش دهد و نه آنقدر بزرگ و نه آنقدر کوچک باشد.

در مرحله بعد باید به فکر بودجه باشید تا بتوانید آن نقشه را به دست آورید. بودجه باید صرف بروزرسانی اطلاعات برای نقشه ثبتی شود. سپس نوبت به رسم نقشه می ‌رسد که ابتدا باید مرزهای آن مشخص شود و ابعاد خارجی را ترسیم کرد.

سپس نوبت به ترسیم مناطق بزرگی مانند کوه‌ ها و… می ‌رسد تا بتوان مناطق کوچکتر را درون آن ‌ها جای داد. هر منطقه‌ ای که درون نقشه ترسیم می ‌شود باید اطلاعات دقیق و کاملی داشته باشد و باتوجه ‌به آن اطلاعات ترسیم شود. سپس باید نقشه توسط سازمان مربوطه تایید شود.

ریزجزییاتی که باید در این نقشه ذکر شود اهمیت زیادی دارد و اینکه برخی عناصر در مرحله آخر ترسیم می‌ شوند به دلیل این است که ممکن است تغییر کنند.

نقشه برداری ثبتی

رشته نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری ثبتی

رشته نقشه برداری ثبت برای تعیین محدوده‌هایی که تعریف شده‌اند و برای تعیین حقوق آنان انجام می‌شود. محدوده‌های گفته شده شامل مواردی همچون مکان‌ های طبیعی و جغرافیایی می‌باشند.

نقشه برداری ثبتی را براساس کاربردی که برای فرد دارد نام گذاری می‌شود که شامل موارد نقشه برداری ثبتی امور شهری، نقشه برداری امور کشاورزی، نقشه برداری امور مالی، نقشه برداری امور آبی، نقشه برداری ثبتی جامع می‌باشند.

مواردی که در نقشه برداری ثبتی به طور مستقیم مورد مطالعه قرار می‌گیرند:

  • کاربری روستایی شهری
  • جمعیت و اطلاعات مورد نظر
  • حدود و وضعیت اراضی
  • آب و فاضلاب
  • پوشش گیاهی و خاک
نقشه برداری ثبتی

قوانین نقشه ­برداری ثبتی

از آنجایی که در علم اندازه ­گیری نقشه­ برداری فرایند به ثبت رسیدن نقشه­ ها امری بسیار مهم و اساسی می­باشد بهتر است که تمامی موارد مهم در آن ازقبیل اندازه ­گیری ­ها نیز به صورت اصولی انجام گیرد. در این بین برای هرچه بهتر شدن تمامی مراحل این کار از قوانین نقشه­ برداری ثبتی استفاده می ­گردد.

همانگونه که از نام قوانین نقشه ­برداری ثبتی مشخص می­گردد به یک دسته از قوانین اشاره دارد که باید در هنگام به ثبت رسیدن نقشه­ های ایجاد شده در آن رعایت گردد. آنچه مشخص است این می­باشد که به کار بردن تمامی این قوانین درانتها سبب ثبت شدن هرچه دقیق­تر و واضح­تر نقشه ­ها می­گردد. در زیر اشاره ­ای به چندین نمونه از این قوانین داریم:

  • کسب اطلاعات کافی همراه با جزئیات در رابطه با مالک
  • فرایند به ­روزرسانی نقشه­ ها و برآورد نمودن کلی از میزان هزینه لازم جهت انجام نقشه برداری
  • ذکر مکان دقیق و مشخص از ملک
  • تعیین مقیاسی مشخص جهت مقادیر مندرج روی نقشه

تفاوت نقشه ثبتی و کاداستر

در تعریف نقشه کاداستر باید گفت که نقشه‌ای است که می‌توان با استفاده از آن به مالکیت قطعات و مرزها دست یافت. اما نقشه ثبتی از چندین پلاک ثبتی تشکیل شده است. که براساس این پلاک‌ ها موقعیت ثبتی ملک باید در سامانه کاداستر قرار بگیرد. نقشه‌ های ثبتی به دلیل نبود سامانه کاداستر در ابتدا، از دقت بالایی برخوردار نیستند.

به همین دلیل می‌توان براساس همین مورد به تفاوت نقشه کاداستر و ثبتی رسید. به عبارتی دیگر هر دو این نقشه‌ها شامل اطلاعات ملک مورد نظر هستند. اما در نقشه ثبتی مرز این ملک به صورت دقیق مشخص نشده است و تنها موقعیت مکانی ملک یا زمین در نقشه ثبتی نشان داده می‌شود. هر کدام از این نقشه‌ها دارای کاربرد منحصر به فرد خود است. برای تهیه نقشه کاداستر یا ثبتی برای ملک خود نیازمند جمع‌ آوری اطلاعات مقیاس، بودجه و… هستید. برای راحتی کار خود می‌توانید تهیه این نقشه را به کارشناسان مجموعه مهندس بسپارید.

دانلود فایل pdf

دانلود فایل pdf نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری ثبتی

همان‌طور که تاکنون متوجه شده‌اید، نقشه برداری ثبتی یکی از مشهورترین نوع نقشه‌برداری‌ ها می‌باشد که سالیان بسیاری است به انجام آن پرداخته می‌شود. نقشه‌ برداری‌ های ثبتی حتماً می‌بایست توسط نقشه‌ بردارهای متبحر صورت گیرد تا در آینده‌ای نه‌چندان دور، مشکلی برای افراد رخ ندهد. امیدواریم بامطالعه مطالب فوق توانسته باشید سؤالات و ابهامات ذهنتان را برطرف ساخته و در صورت لزوم به تهیه یک نقشه ثبتی بپردازید و از ملک‌های خود به‌خوبی محافظت فرمایید.

مشاوره رایگان در خصوص خدمات نقشه برداری

برای دریافت مشاوره رایگان میتونید شماره تماستون و برامون بذارید تا با شما تماس بگیریم

به خدمات نقشه برداری ثبتی نیاز دارید؟

پس با شماره 09124312571 تماس بگیرید

سوالات متداول

نقشه‌ برداری ثبتی چگونه انجام می‌شود؟

نوع از نقشه‌ برداری‌ ها امروزه با استفاده از ماهواره و کاملاً دیجیتال انجام می‌شود و همچنین مرزهایی که بر روی زمین مشخص شده‌اند در دایره این ثبت‌ ها قرار نمی‌گیرند.

قوانین نقشه‌ برداری ثبتی چیست؟

در اولین گام تمام اطلاعات مرتبط با مالک باید اخذ شود، همچنین موقعیت و مقیاس ملک به طور کامل مشخص می‌شود تا بتوان هزینه‌های نقشه‌ برداری را برآورد نمود.

مزایای نقشه‌ برداری ثبتی را برشمرید؟

این نقشه‌ برداری باعث می‌شود در مورد یک زمین اطلاعاتی خاص جمع‌ آوری گردد تا در مورد محیط‌ زیست موقعیت آن زمین اطلاعاتی کسب شود و اختلافاتی که فی ما بین افراد بر سر ملک وجود دارد و تا حدی به کلاهبرداری از حد و حدود زمین‌ ها می‌انجامد جلوگیری به عمل بیاید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها