نقشه طرح هادی در روستاهای کوچک مورد استفاده قرار می‌ گیرد و برای ساماندهی و نظم بخشیدن به قسمت‌ های مختلف روستا مناسب است. این نقشه انواع مختلفی دارد و برای به دست آوردن آن باید از تجهیزات مختلف استفاده کرد. نقشه طرح هادی توسط یک فرد متخصص به‌ دست می‌ آید و پس از طراحی نقشه باید از آن برای ساماندهی بافت روستا استفاده کرد. طرح هادی در شهرها هم به‌ کار می‌ رود اما بیشتر استفاده آن در روستا و مناطق کم جمعیت است. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره طرح هادی و نقشه‌های آن با مجموعه مهندس همراه شوید.

طرح هادی چیست؟

طرح هادی به طرحی می‌ گویند که برای نظم بخشیدن و اصلاح بافت روستاها و شهرها به کار می‌ رود. این طرح از سال ۱۳۷۸ توسط دولت تصویب شد و برای گسترش اراضی موجود در مناطق مختلف از آن استفاده می‌ شود. برای تعیین مناطق با کاربری‌ های تجاری، مسکونی، صنعتی و زراعی می‌ توان از این طرح استفاده کرد و با تهیه نقشه‌های مختلف آنها را برنامه‌ ریزی نمود. اگر شما قصد خرید یک زمین در مناطق روستایی و شهری را دارید باید حتماً از عدم قرارگیری آن در طرح هادی مطلع شوید.

زمین‌ هایی که در طرح هادی قرار دارند حق فروش نداشته و شما نمی‌ توانید هیچگونه عملیاتی را درون آنها انجام دهید. از انواع بافت زمین در طرح هادی به اراضی داخل بافت، الحاقی به بافت و خارج از بافت اشاره کرد. اراضی داخل بافت دارای مجوزهای لازم برای دریافت امتیازات مختلف هستند و اگر این اراضی را خریداری کنید می‌ توانید بدون پرداخت هزینه‌ های اضافی به اهداف خود برسید. اراضی الحاقی در اطراف بافت قرار می‌ گیرند و با پرداخت هزینه‌ های مجوز ساخت، می‌ توانید عملیات مختلفی را درون آن انجام دهید. اراضی خارج از طرح هادی هم امکان ساخت‌ و ساز ندارند و هرگونه عملیات در این اراضی ممنوع و جریمه دارد.

بیشتربخوانید:  آشنایی با انواع سیستم تصاویر
نقشه طرح هادی چیست؟

انواع نقشه طرح هادی

نقشه طرح هادی به دو نوع نقشه‌ های رسمی طرح و نقشه‌ های پشتیبان طرح تقسیم می‌ شوند. نقشه‌ های رسمی در اختیار سازمان بنیاد مسکن قرار دارند و به صورت آلبوم تهیه می‌ شوند. از این نقشه‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نقشه کاربری زمین‌ های روستا با مقیاس 1:1000
  • نقشه محدوده‌ های روستا در معرض سیل و زلزله با مقیاس 1:25000 تهیه
  • نقشه تعیین محل دفع آب های زیرزمینی و جهات شیب گذرگاه ها با مقیاس 1:2000
  • نقشه موقعیت و کیفیت ابنیه با بافت‌ های ارزشمند روستا با مقیاس 1:2000
  • نقشه شبکه گذرگاه‌ ها متناسب با روستا با مقیاس 1:1000
  • نقشه مکان مستلزم بهسازی و نوسازی در روستا با مقیاس 1:500
  • نقشه استحفاظی روستا و محدوده طرح هادی
  • پلان گذرگاه‌ها و تقاطع با مقیاس 1:500
  • پروفیل طولی و ارتفاعی با مقیاس 1:1000 و 1:100
  • مقاطع عرضی میادین با مقیاس 1:100

نقشه‌ های پشتیبان هم به‌ عنوان دومین قسمت از نقشه‌ های طرح هادی شناخته می‌ شوند. این نقشه‌ ها در اندازه a۳ و به صورت گزارش به دست می‌ آیند که از انواع آن می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نقشه ترسیم راه‌ های مواصلاتی
  • نقشه تقسیم‌ بندی و موقعیت روستا از نظر سیاسی با مقیاس 1:25000
  • نقشه ساختمان و محدوده‌ های ارزشمند روستا با مقیاس 1:200۰
  • مالکیت اراضی اعم از خصوصی، دولتی، وقفی و دولتی با مقیاس 1:1000
  • محدودیت‌ ها و محله‌ بندی روستا با مقیاس 1:2000
  • گزینه‌ های کاربری اراضی پیشنهادی و شبکه گذرگاه های روستا با مقیاس 1:1000
  • تعیین مکان موجود و دفن زباله با مقیاس 1:25000
بیشتربخوانید:  استریوسکوپ چیست و چگونه کار می‌کند؟

مراحل تهیه نقشه‌ ها در طرح هادی

برای تهیه نقشه‌ ها در طرح هادی باید آنها را به دسته‌ های مختلفی تقسیم کرد. ابتدا باید با مطالعات پایه از وضعیت موجود قسمت‌ های گوناگون مکان مورد‌نظر مطلع شد‌ برای این کار باید به پیشینه و زمینه روستا تمرکز داشت و درباره موقعیت‌ های جغرافیایی و سیاسی منطقه بررسی‌ هایی را انجام داد. پس از آن باید سطح حوزه نفوذ و بررسی‌ های محیطی را انجام داد و از پایه منطقه را شناسایی کرد. از مراحل دیگر می‌ توان به تحلیل بررسی‌ های موجود و تدوین چشم‌ اندازها اشاره کرد.

تعیین و اولویت‌ بندی پروژه‌ های پیشنهادی هم برای به دست آوردن نقشه‌ ها در طرح هادی اهمیت بسیار زیادی دارد. با توجه به نیازهای روستا و پروژه‌هایی که قرار است در آن منطقه انجام شوند باید نقشه‌ های مختلف را به دست آورد. نقشه‌ های طرح هادی باید با دقت بسیار بالایی به‌ دست آیند تا بتوان ساختار یک منطقه را به درستی تغییر داد و نظم بخشید. به دست آوردن نقشه طرح هادی با استفاده از نقشه‌ برداری انجام می‌ شود. نقشه‌ برداری می‌ تواند در انواع مختلف خود با توجه به شرایط محیطی انتخاب شود.

نقشه طرح هادی چیست؟

انواع نقشه‌ برداری برای به‌ دست آوردن نقشه طرح هادی

گاهی اوقات شرایطی در یک منطقه وجود دارد که نمی‌ توان از نقشه‌ برداری زمینی برای به‌ دست آوردن اطلاعات آن استفاده کرد. در این حالت تجهیزات مختلف برای نقشه‌ برداری هوایی به کمک مهندسان می‌ آید تا آنها بتوانند اطلاعات دقیقی از منطقه به دست آورند و نقشه‌ های مختلف را برای طرح هادی ارائه کنند. از آنجایی که طرح هادی اهمیت بسیار زیادی برای مناطق کم جمعیت دارد باید نقشه‌ های آنها با جزئیات بسیار زیاد تهیه شود که این کار حتماً به یک متخصص و نقشه‌ بردار با تجربه نیاز دارد.

بیشتربخوانید:  انواع گیرنده‌ ها در نقشه برداری

برای نقشه‌ برداری هوایی و زمینی تجهیزات مختلف و متفاوتی نیاز است که مهندس نقشه‌ بردار با توجه به شرایط محیط از آنها استفاده می‌ کند. نقشه‌ هایی که از طریق نقشه‌ برداری هوایی به دست می‌ آید جزئیات و شرایط بهتری دارند و در اکثر موارد از نقشه‌ برداری هوایی برای به‌ دست آوردن نقشه طرح هادی استفاده می‌ شود. در مجموعه مهندس خدمات زیادی در این زمینه ارائه می‌ شود.

چرا مجموعه مهندس را برای خود انتخاب کنیم؟

 اگرچه مجموعه‌ های زیادی در کشور هستند که عملیات نقشه‌ برداری را انجام می‌ دهند اما دقت در انتخاب یک مجموعه معتبر که پرسنل با تجربه‌ ای برای این کار داشته باشد اهمیت بسیار زیادی برای تعیین موقعیت و نقشه‌ های حساس خواهد داشت. در مجموعه مهندس خدمات متنوعی در این زمینه ارائه می‌ شود که شما برای به دست آوردن انواع نقشه می‌ توانید از خدمات مجموعه ما کمک بگیرید.

در طرح هادی دقت و نظم‌ دهی به مکان‌های مختلف اهمیت زیادی دارد بنابراین برای به دست آوردن نقشه‌ های طرح هادی باید موقعیت به طور دقیق مورد‌ بررسی قرار گیرد. مهندسانی که در مجموعه ما مشغول به فعالیت هستند تجربه فراوانی در شغل خود دارند و می‌ توانند برای به دست آوردن نقشه‌ های طرح هادی به شما کمک کنند. برای دریافت خدمات مجموعه ما با ما تماس بگیرید.

Rate this post
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها